Ащанга йога

Практикуването на йога е едно пътуване към себе си. Ако искате да се впуснете в него с един безспорно ефикасен метод, започнете с традиционния стил в Ащанга – Майсор стил. Той носи името на град Майсор в Индия, откъдето започва разпространението на Ащанга йога. Направлението се характеризира с това, че учителят не е в типичната педагогическа роля – застанал пред групата – а се движи из стаята и работи индивидуално с учениците. Дава им персонални насоки и съвети за правилното и оптимално за тях самите изпълнение на позите. Помага им в изпълнението на упражненията, адаптира ги към гъвкавостта и степента на напредналост на всеки един и помага да опознаете границите на собствените си възможности.

Стилът е подходящ за начинаещи и за напреднали. Именно възможността да се работи според степента на подготовка, прави часа достъпен за всички желаещи. Занятието е интересно, защото въпреки че в един момент изглежда, че всеки прави нещо различно, всъщност всички се движат в строго определена последователност и с плавно увеличаване на сложността на асаните. Това е и неоспоримо предимство – работи се със собствено темпо, а Вие се чувствате така, сякаш имате частен урок, но сте в група и можете да видите различните нива на напредналост и сложност.

Ако тепърва навлизате в хармоничния свят на йогата, се ориентирайте към групата ни за начинаещи. В този клас ще се запознаете с основните принципи на метода Ащанга йога – синхронизиране на дишане и движение по време на водена практика, в която ще дискутираме и обърнем внимание на детайлите във всяка поза.

Галерия